czwartek, 16 sierpnia 2012

Nowy redaktor + przepis na Kim Pam

Siemanko!
Mam na imię Karolina. Jestem nową redaktorką tego bloga! Mam 11 lat. Kocham zwierzaki, fotografię i oczywiście Koreę. No to zaczynamy...

Przepis na Kim Pam

Kim pap 
Składniki: 
·ok. 200 g ryżu na 1 arkusz glonów;

·łyżeczka octu ryżowego;

·1/2 łyżeczki sosu sojowego;

·1/2 łyżeczki ciemnego oleju sezamowego;

·4 arkusze glonów (nori);

·mała marchew;

·pół szklanki mrożonego szpinaku;

·łyżka sezamu;

Wykonanie: 
Ugotuj ryż, odstaw do wystygnięcia, a następnie zmieszaj z octem, sosem sojowym i olejem sezamowym. Nałóż cienką warstwę na 2/3 nori, a następnie ułóż, pocięte w paski, dodatki. Zawiń wszystko, dokładnie ugniatając. Pokrój ostrym nożem w 1-2 cm plastry. 


2 komentarze:

  1. Młodaś, nie ma co. <3 Ale witam Cię serdecznie!
    W każdym razie Kimbap - CUDO. Jadłam w Solleim.

    OdpowiedzUsuń