Mam na imię Karolina. Jestem nową redaktorką tego bloga! Mam 11 lat. Kocham zwierzaki, fotografię i oczywiście Koreę. No to zaczynamy...
Przepis na Kim Pam
Kim pap
Składniki:
·ok. 200 g ryżu na 1 arkusz glonów;
·łyżeczka octu ryżowego;
·1/2 łyżeczki sosu sojowego;
·1/2 łyżeczki ciemnego oleju sezamowego;
·4 arkusze glonów (nori);
·mała marchew;
·pół szklanki mrożonego szpinaku;
·łyżka sezamu;
Wykonanie:
Ugotuj ryż, odstaw do wystygnięcia, a następnie zmieszaj z octem, sosem sojowym i olejem sezamowym. Nałóż cienką warstwę na 2/3 nori, a następnie ułóż, pocięte w paski, dodatki. Zawiń wszystko, dokładnie ugniatając. Pokrój ostrym nożem w 1-2 cm plastry.
Młodaś, nie ma co. <3 Ale witam Cię serdecznie!
OdpowiedzUsuńW każdym razie Kimbap - CUDO. Jadłam w Solleim.
dziękuję :*
OdpowiedzUsuń